HOME NEWS !! Classes Workshops Dud Muurmand Tribe of Gaia Contact & Info BAZAR Gypzybydud "Tribaldance.dk" Cyber Gypsy

 

 
 

Dud Muurmand

danser, koreograf og underviser

 

Certificeret 

American Tribal Style® 

Bellydance underviser (2010) **

English version

 

Dud er en multikunstner indenfor dans og teater. Hun underviser og arbejder kunstnerisk med mange forskellige genrer indenfor etnisk dans: Sigøjnerdans, Tribal style, Burlesque fusion og teaterdans og kan nok med rette kaldes for en af Danmarks pionerer indenfor orientalsk fusionsdans.

 

Hendes store personlige interesse i dansen er det historiske aspekt og spændingen ved kunstneriske sammensmeltninger.

 

Udover at være en erfaren underviser og performance-kunstner, leder hun også dansetruppen "Tribe of Gaia"  og er formand for foreningen "tribaldance.dk".

 

Dud gæster jævnligt udenlandske festivaler både som solodanser, workshop-underviser og ikke mindst med trup. Her i Danmark optræder hun jævnligt i forbindelse med kulturelle arrangementer - men hun står også selv som arrangør på mange forskellige events: festivaler, shows, teaterforestillinger, elevshows o.m.a.

 

Dud søger kontant nye udfordringer og mere viden indenfor danseområdet. For at holde sig selv opdateret omkring nye tendenser og holde egen træning ved lige deltager hun selv jævnligt i workshops eller søger privattimer hos specifikke undervisere. Nogle af de undervisere/dansere som har haft størst indflydelse på Dud's personlige dansestil og samtidigt har motiveret hende til at søge dybere i dansens baggrund er Wendy Buonaventura (UK), Helene Eriksen (USA/DE), Liz True (DK) og  Leila Haddad (Tunesien), Raksan (DE), Mahmoud reda (Ægyp) og sidst men ikke mindst ... Carolena Nericcio (USA)

 

Den ægyptiske baladi og moderne fusion heraf vil altid have en special plads i Dud's repertoire - men også Afrotribal + Gypsy Fusion vil blive ved med at følge hende som de har gjort i mange år nu - men Dud har nu startet en ny "rejse" ind i den fantastiske "tribal style"-verden.

 

photo: Nils Djervad)

Interessen for Tribal style-genren begyndte tilbage i 2000 hvor inspirationen fra den amerikanske tribal fusion begyndte at sætte sine spor i Dud's egen tribaldance-stil - omkring 2004-2006 begyndte hun sin mere specifikke tekniske træning i ATS® - American Tribal Style®, samt Tribal Fusion/Dark Fusion, og med etableringen af Foreningen Tribaldance Denmark i 2004 med Dud som formand blev de første "Tribal Camp"-events organiseret i Danmark med workshops i ATS® og Fusion. 

 

I August 2010 tog hun til USA og gennemgik  2 store certifikat-kurser: "General Skills ATS®" + "Teachers Training I" med Carolena Nericcio i Los Angeles (grundliggeren af ATS®-systemet og leder af dansegruppen FatChanceBellyDance® www.fcbd.com ).

 

Dud er således den første danske underviser der er "Certified American Tribal Style® Bellydance Teacher"!!

 

I efteråret 2010 udvidede hun sine studier indenfor tribal fusion tekniksamt undervisningselementer i  Berlin med træningsprogrammet "Cross Training Tribal Intensive" med Cifuentes, Sharon Kihara + Samantha Emanuel. Træningsprogrammet fortsatte i december 2011.

 

 

TEATRET ...

En af de store passioner for Dud har ligeledes været teatret og de muligheder og udfordringer der har ligget i at fusionere dans og drama. Dud har således deltaget i forskellige forestillinger, både som danser, skuespiller, samt koordinator/instruktør også uden for den orientalske genre.

 

Faktisk fra meget ung alder startede Dud ud med at læse hos skuespillere og arbejde med teatergrupper i en mission på at blive optaget på Statens Teaterskole ... men ændrede interessefokus undervejs og gik igang med dansen istedet .. men dramatikken fulgte med og over årene har hun hentet yderligere teori og øvelse fra workshops og drama projekter .. og en enkelt afstikker på musicalskole !!!

 

 

Dud har nu 4 gange opsat egen (orientalsk) danseforestilling med egne koreografier: "FANTASIES" 1997, og "ORIENTALIA 2000", 1998. "THE DESERT TOUR 2002" samt "THE DESERT TOUR II 2004"

 

I efteråret 2001 startede Dud et elevprojekt op med formål at eleverne skulle gennemgå alle de elementer, der bygger en danseforestilling op. Projektet mundede ud i den lille forestilling "LUNA OBSCURA - LUNA LUMINA" , marts 2002 - og straks i halen på det blev dansegruppen "Gypsy Mystique Dancers" dannet i 2003 med en stor del af danserne fra projektet.

 

Et lignende projekt "VENUS & JOMFRU MARIA" kørte i efteråret 2006 med Dud som instruktør under Dansk Tribaldanser Forening (nu foreningen Tribaldance.dk)

 

I maj 2008 præsenterede Dud sit work-in-progress/forestillingen "DANCE WOMAN DANCE" i Malmø i forbindelse med Skarabe kvinde-konference. Forestillingen blev danset af Dud og Gypsy Mystique Dancers.

 

Efteråret 2008 bød endvidere på showet "DESERT MOON SHOW" i København, arrangeret sammen med Maher Kisck og Lela Hansen. Showet præsenterede de 3 solodansere samt de 2 trupper: Gypsy Mystique Dancers og Shams El Amar.

 

"GaiaGaia" duetten består af Dud Muurmand og Linda Thorsager - et kunsterisk samarbejde som er udsprunget af samarbejdet gennem Gypsy Mystique Dancers og begge dansers store interesse i tribal fusion og teaterdans. "GaiaGaia" er den første professionelle danske gruppe der præsenterer rendyrket tribal fusion.

2009 blev endnu en gruppe sat i verden - nemlig Tribe of Gaia. Under Dud's instruktion arbejder denne gruppe med både ATS® og Tribal Fusion .

December 2009 - "Cyber Gypsy" et projekt med experimentel dans som blev webcasted live på internettet var resultatet af et kreativt samarbejde mellem Dud og Charlotte Bank.

I november 2010 kom så "fortsættelsen" Cyber Gypsy II  - et udvidet projekt denne gang ledet af Dud Muurmand i samarbejde med Tribe of Gaia.

Dud har som formand for Tribaldance Denmark siden 2010 været hoved-figuren bag ved festivalen "Dark Weekend Copenhagen" med spot på dark fusion dance.

I 2011 blev endnu et projekt søsat med Dud ved roret - "Tribal CPH" . En intensiv sommertræningskole med fokus på tribal style bellydance.

I

****************************************************************************

**
Note vedr.  American Tribal Style® / ATS®


American Tribal Style® er et dansesystem udviklet af FatChanceBellyDance® / Carolena Nericcio (USA). For mere information, check www.fcbd.com


* FatChanceBellyDance®, FCBD®,  ATS® og American Tribal Style®, er  føderale registrerede varemærker tilhørende FatChanceBellyDance, Inc. For mere information, check  www.fcbd.com/about/legal.shtml

Dud Muurmand, DK: dud_dk@yahoo.com   phone: (+45) 3811 3718  cell: (+45) 4017 2051  

HOME ] NEWS ] CONTACT ]